Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blair: Sporazum o palestinskoj državnosti do kraja 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazum o palestinskoj državnosti do kraja sljedeće godine je realan, ali će trebati više vremena kako bi palestinska država u potpunosti profunkcionirala, izjavio je u međunarodni izaslanik za Bliski istok Tony Blair.

"Mislim da je sporazumno rješenje moguće do kraja 2008., ali će trebati vremena da u potpunosti zaživi", kazao je Blair.

Pročitajte i ovo Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić KURTI I VUČIĆ Što je dogovoreno za Kosovo? Prvi put objavljen tekst EU-a o prijedlogu sporazuma sa Srbijom Aleksandar Vučić Sporazum Srbije i Kosova Što je zapravo dogovoreno za Kosovo: Vučić se danas obraća javnosti

Politički pregovori bi se mogli zaključiti sljedeće godine ali trebat će puno rada da se palestinska područja iz teritorija preobraze u državu koja funkcionira, pojasnio je bivši britanski premijer.

Mnogi analitičari, međutim, misle da je cilj zadan za 2008.
preambiciozan, jer su palestinski predsjednik Mahmud Abas i izraelski premijer Ehud Olmert politički slabi a razlike dviju strana o ključnim pitanjima prevelike.

Olmert i Abas sporazumjeli su se na nedavno održanoj mirovnoj konferenciji u američkom Annapolisu da će do kraja 2008. pokušati postići mirovni sporazum koji bi omogućio stvaranje palestinske države.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene