Hitne službe u Rusiji, ilustracija (Foto: AFP)
Hitne službe u Rusiji, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

19-godišnji student zapucao je prema kolegama s fakulteta. Jednog je ubio, najmanje troje ih je ozlijedio, a onda je pucao u sebe. Pucnjava se dogodila na fakultetu u gradu Blagovješčensku na istoku Rusije.


Naoružan sačmaricom, napadač je otvorio vatru u predavaonici i teško je ozlijedio nekoliko osoba. Jedna od ozlijeđenih osoba podlegla je ozljedama. Zatim je ubio sebe.

Vezani članci Policija u SAD-u, ilustracija Strava u SAD-u: Dječak pištoljem ubio troje djece i ženu, teško ozlijedio još jednu osobu Srpska policija, ilustracija Brutalna likvidacija ispred beogradske škole: U sačekuši pred djecom ubijen pripadnik crnogorskog klana

"Tijela dviju osoba, uključujući napadača, otkrivena su na mjestu događaja", potvrdila je policija. "Osim toga, ozlijeđene su još tri osobe, a među ozlijeđenima je dvoje tinejdžera i jedan mladić", priopćilo je ranije tamošnje ministarstvo zdravstva.

Oružje koje je 19-godišnjak koristio legalno je nabavljeno i registrirano na njegovo ime, piše RT. Istraga o motivima pucnjave u tijeku je i detalji tek trebaju biti razjašnjeni.

Prema prvim podacima, pucnjava bi mogla biti potaknuta svađom između kolega iz iste grupe. Navodno je napadač bio izbačen s predavanja zbog kašnjenja, no naknadno se vratio s oružjem i zapucao.