Hitne službe u Rusiji, ilustracija (Foto: AFP)
Hitne službe u Rusiji, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

19-godišnji student zapucao je prema kolegama s fakulteta. Jednog je ubio, najmanje troje ih je ozlijedio, a onda je pucao u sebe. Pucnjava se dogodila na fakultetu u gradu Blagovješčensku na istoku Rusije.


Naoružan sačmaricom, napadač je otvorio vatru u predavaonici i teško je ozlijedio nekoliko osoba. Jedna od ozlijeđenih osoba podlegla je ozljedama. Zatim je ubio sebe.

Vezani članci Plenković o pucnjavi pred Vladom Plenković o pucnjavi: "Sve upućuje na to da je ovo zločin individualnog karaktera", Božinović: "Pojačat ćemo mjere" Markov trg i okolne ulice pod opsadom policije - 9 Duge cijevi i specijalci u centru grada, Markov trg i okolne ulice pod opsadom policije

"Tijela dviju osoba, uključujući napadača, otkrivena su na mjestu događaja", potvrdila je policija. "Osim toga, ozlijeđene su još tri osobe, a među ozlijeđenima je dvoje tinejdžera i jedan mladić", priopćilo je ranije tamošnje ministarstvo zdravstva.

Oružje koje je 19-godišnjak koristio legalno je nabavljeno i registrirano na njegovo ime, piše RT. Istraga o motivima pucnjave u tijeku je i detalji tek trebaju biti razjašnjeni.

Prema prvim podacima, pucnjava bi mogla biti potaknuta svađom između kolega iz iste grupe. Navodno je napadač bio izbačen s predavanja zbog kašnjenja, no naknadno se vratio s oružjem i zapucao.