Hitne službe u Rusiji, ilustracija (Foto: AFP)
Hitne službe u Rusiji, ilustracija (Foto: AFP)

19-godišnji student zapucao je prema kolegama s fakulteta. Jednog je ubio, najmanje troje ih je ozlijedio, a onda je pucao u sebe. Pucnjava se dogodila na fakultetu u gradu Blagovješčensku na istoku Rusije.


Naoružan sačmaricom, napadač je otvorio vatru u predavaonici i teško je ozlijedio nekoliko osoba. Jedna od ozlijeđenih osoba podlegla je ozljedama. Zatim je ubio sebe.

Vezani članci Očevid nakon pucnjave u Krugama (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) - 9 Pucnjava ispred policijskog stacionara u zagrebačkim Krugama, istražitelji traže počinitelja Rich The Kid i Tori Hughes (Foto: AFP) Pljačka, batine i bijesna bivša supruga nisu razdvojili par koji je priredio vrući show pred kamerama

"Tijela dviju osoba, uključujući napadača, otkrivena su na mjestu događaja", potvrdila je policija. "Osim toga, ozlijeđene su još tri osobe, a među ozlijeđenima je dvoje tinejdžera i jedan mladić", priopćilo je ranije tamošnje ministarstvo zdravstva.

Oružje koje je 19-godišnjak koristio legalno je nabavljeno i registrirano na njegovo ime, piše RT. Istraga o motivima pucnjave u tijeku je i detalji tek trebaju biti razjašnjeni.

Prema prvim podacima, pucnjava bi mogla biti potaknuta svađom između kolega iz iste grupe. Navodno je napadač bio izbačen s predavanja zbog kašnjenja, no naknadno se vratio s oružjem i zapucao.