Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Velikoj Britaniji

Bjesnila snježna oluja: 50.000 kućanstava ostalo bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako olujno nevrijeme praćeno snijegom i poledicom ostavilo je čak 50.000 kućanstava i poduzeća bez struje na jugozapadu Velike Britanije.

Struja je tijekom dana vraćena gotovo svim kućanstvima i poduzećima. BBC javlja da je najteža situacija bila u okruzima Yorkshire i Durham gdje su vlasti izdale priopćenje u kojem stanovništvo navodi na oprez zbog poledice i snijega koji je preko noći mjestimično napadao i do 30 centimetara.

Pročitajte i ovo Macron i May (Foto: AFP) Sastanak u Breganconu Emmanuel Macron primio britansku premijeru May kako bi razgovarali o Brexitu Požari u Švedskoj (Foto: Dnevnik.hr) Vruće u Europi Nezapamćeno ljeto: Suše pogađaju Veliku Britaniju, Švedskom haraju nezapamćeni požari

Pojedine državne prometnice i autoceste su zatvorene, a u tijeku je osposobljavanje električnih mreža koje bi do kraja dana trebale biti popravljene.

'Pristup i putovanje na mjesta gdje ima oštećenih objekata su vekliki izazov zbog vremenskih uvjeta, uključujući značajne snježne nanose', rekla je glasnogovornica proizvođača i distrubutera električne energije.

'Željeli bi se ispričati svima na ona ovoj smetnji te molimo korisnike za strpljenje', dodala je glasnogovornica. (I.D. / Agencija VLM)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene