Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesec dana straha

Bizarni ritual u Srbiji: Mještani pred kućama nalaze križeve s grobova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani srpskog sela Šarlinac u strahu su već mjesec dana, jer netko skida križeve s lokalnih groblja i stavlja im ih stanovnicima pred vrata kuća.

Prvi je put križ jednom od stanovnika Šarlinca stavljen 16. travnja, a nakon toga se ritual ponovio još šest puta na različitim adresama u selu.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Stanovnici strahuju da iza ovog bizarnog čina koji se ponavlja stoji neka sekta.

''Tek što sam ustala i izašla, imala sam što vidjeti. Na kuću je bio naslonjen golemi križ. Pisalo je ime neke žene koja je rođena 1925. godine, a umrla 2014. Nije mi bilo poznato ime pa smo se raspitivali i saznali da je iz Voljčinca. Stvarno sam se uplašila. Rekoh, ovo je neka sekta. Ovo nije za ništa, žele učiniti neko zlo. Svi smo uplašeni. Navečer su ulice prazne, nitko ne smije izaći'', ispričala je Malina.

Zoran Savić, pred čijom kućom je osvanuo prvi križ, kaže da ne spava već mjesec dana. ''Izašao sam tog jutra u 3:30 sati i zatekao križ ispred vrata. Stavio sam je u frezu i odvezao u policiju. Ne znam što je mislio taj što je postavio, ali ja ću se braniti. Svake večeri noćim vani, spavam u pripravnosti u vojničkoj vreći i čekam ga da dođe opet'', kaže Zoran.

Križ je postavljen i pred kuću Slobodana Todorovića. ''Pošao sam 2. svibnja do barake kada sam u dvorištu naišao na križ. Na njemu je bilo cvijeća i vezanih marama. Pisalo je ime jedne susjede koju sam poznavao. Baš sam se uplašio. Srčani sam bolesnik i ne znam kako mi nije pozlilo. Kada sam vidio križ, osjećao sam se kao da mi je umro netko najmiliji'', kazao je Slobodan.

Postupajući po prijavama, doljevačka policija otkrila je tko stoji iza bizarnih incidenata. Neslužbeno se saznaje da je u pitanju 52-godišnjak iz Šarlinca. U policiji je potvrđeno samo da će biti podnesena krivična prijava protiv osumnjičenog zbog krivičnog djela povreda groba kao i prekršajna prijava po Zakonu o javnom redu i miru zbog uznemiravanja javnosti. On se za sada sumnjiči za četiri slučaja. Po riječima mještana, kada mu je policija došla na vrata osumnjičeni se branio da sve to činio jer su “demonske sile ušle u njega”, piše Blic.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene