Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkažu mu mišići

Bizarna bolest: Od previše smijeha - kolabira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Humoristične serije i svakodnevne komične situacije su nešto na što 52-godišnji Mike Hallowall mora ostati ozbiljan jer smijanje kod njega izaziva - kolabiranje mišića.

Život oca troje djece nije baš jednostavan otkako su mu dijagnosticirane narkolepsija (bolest spavanja, tj. prekomjerna dnevna pospanost s nesvjesnim epizodama spavanja danju) i katapleksija (nagli gubitak tonusa mišića). Liječnik mu je naredio da mora ostati ozbljan u bilo kojoj situaciji, čak i kada gleda svoju najdražu humorističku seriju jer ako se previše smije može kolabirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upoznajte Rene Je li pretjerala? Objasnila je što ju je privuklo da nabije goleme mišiće Slika nije dostupna Klaunovi iz teretane VIDEO FREAK SHOW Pogledajte rezultat umjetnog pumpanja mišića

>> Curica (2) ne smije plakati, jer će umrijeti

Zabranjeno smijanje

G. Hallowell, inače stručnjak za paranormalno, vjeruje kako su njegovi problemi počeli prije šest godina nakon rutinske operacije zuba. Kada osjeti jake emocije poput straha ili smijeha javlja se katapleksija, tj. naglo slabljenje mišića. 'Gledao sam jednu humorističnu seriju kada mi je zazvonio telefon. Ustao sam da se javio, no baš je bio neki jako smiješan dio. Kada sam se nasmijao jednostavno sam samo pao na pod. Sve se to dogodi jako brzo. Samo se 'složim' na pod. I dalje gledam humoristične serije ali ne smijem se smijati. Nekad je jako teško suzdržati se, ali ako se počnem smijati, krenu ti 'trnci' i znam što slijedi', ispričao je 52-godišnjak.

Zaspi svako malo

Kao da katapleksija nije bila dovoljna, u međuvremenu je obolio i od narkolepsije. Događa mu se da nekoliko puta tijekom dana naglo zaspe. Kada je kod kuće nije toliko strašno, no ima tu i nezgodnih trenutaka. 'Taj poremećaj spavanja nažalost, nema lijeka. Zaspim sedam ili osam puta dnevnio i uopće se kasnije toga ne sjećam. Više se stoga ni ne vozim javnim prijevozom. Zadnji put sam zaspao u autobusu ubrzo nakon što sam u njega ušao i probudio se ponovno na stanici na kojoj sam i ušao. Napravio sam cijeli krug po Newcastleu. Srećom, moja supruga Jackie mi je ogromna potpora. Ne znam što bih da nemam nju', zaključio je g. Hallowell.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene