Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivšoj ministrici oduzet naziv magistre zbog plagiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšoj slovenskoj ministrici za obrazovanje Klavdiji Markež oduzet je naziv magistrice državnih i europskih studija koji je stekla 2005. godine jer je utvrđeno da je njen rad plagijat, objavio je u petak privatni Fakultet za državne i europske studije.

Vijeće fakulteta u obrazloženju je navelo da je 37 posto njezinog magistarskog rada prepisano iz jednog diplomskog rada na istu temu.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje

Budući da citati nisu navedeni i da je prepisani tekst ključan dio njenog magistarskog rada on se ne može smatrati originalnim znanstvenim radom.

Markež je na spomenutom fakultetu magistrirala s temom "Utjecaj strukturnih fondova EU-a na razvoj donje Štajerske".

'Jovanović ima nekakav problem sa samim sobom, al` neka mu Bog da zdravlja i sreće!

Nakon što je prethodna mistrica za obrazovanje bila odstupila zbog skandala oko visokih honorarnih primanja, premijer Miro Cerar za novu je ministricu predložio zastupnicu svoje stranke Klavdiju Markež, što je parlament potvrdio.

Na tom mjestu ostala je samo dva dana, a onda dala ostavku početkom travnja, kad su se navodi o plagiranom magisteriju pojavili u javnosti.

Odluka o oduzimanju znanstvene titule bivšoj ministrici je konačna, a ona bi ju mogla osporavati jedino u upravnom postupkom pred sudom.

Do ulaska u politiku prošle godine Markež je niz godina bila ravnateljica pučkog sveučilišta u Ptuju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene