Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši tajlandski premijer vraća se kući iz egzila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši tajlandski premijer i milijarder Thaksin Shinawatra otputovao je u četvrtak iz Hong Konga u Bangkok, kamo se vraća prvi put nakon vojnog puča kojim je svrgnut s vlasti prije gotovo 18 mjeseci.

"Predat ću se vlastima", rekao je Thaksin (58) uoči polaska u Tajland.

Pročitajte i ovo Ivan Jakovčić Krešendo Samo opušteno: Pogledajte kako bivši ministar pjeva na egzotičnom jeziku Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Dva izvora u vladi priopćila su da će Thaksin stići u Bangkok oko4.40 sati po srednjoeuropskom vremenu zrakoplovom Thai Airwaysa iz Hong Konga.

Thaksin, moćni poslovni čovjek kojemu je u njegovoj zemlji zabranjeno političko djelovanje, dosad je uglavnom živio na relaciji između Hong Konga i Velike Britanije, gdje je ljetos kupio nogometni klub Manchester City.

Thaksin će u Tajlandu, gdje su se njegovi saveznici vratili na vlast nakon parlamentarnih izbora 23. prosinca, odgovarati za optužbe zbog korupcije.

Bivši premijer koji će zatražiti od suda da ga pusti uz jamčevinu, zadnjih je mjeseci redovito isticao da se želi vratiti u domovinu kao "obični građanin", kako bi "dokazao svoju nedužnost".

No mnogi analitičari misle da se potajno sprema za povratak na političku pozornicu, na kraći ili dulji rok.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene