Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo je policijska hajka protiv mene'

Bivši srbijanski ministar Dulić sam se predao policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar okoliša i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić, kojeg u subotu ujutro policija nije uspjela uhititi jer se pozvao na zastupnički imunitet, ocijeno je da se protiv njega vodi politička hajka, odrekao se zastupničkog imuniteta, te se na kraju sam predao policiji.

Dulić je na tiskovnoj konferenciji u Skupštini Srbije novinarima rekao da se više neće pozivati na imunitet, a da je to ujutro učinio kako bi imao vremena medijima i javnosti ukazati da se protiv njega vodi politička hajka.

'Nikad nisam prekršio zakon i to ću i dokazati. Ovo što se danas dešava je kraj procesa koji je počeo prije mjesec dana da bih se ja valjao po blatu, a vlast na jednom od bivših ministara Demokratske stranke pokazala kako je spremna iskorijeniti korupciju', rekao je novinarima Dulić.

Dulić je ranije dovođen u vezu s aferom izdavanja dozvola slovenskoj tvrtki 'Nuba invest' za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih cesta od Beograda prema granici s Hrvatskom, Mađarskom, Rumunjskom, Bugarskom i Makedonijom.

Dulićevoj tiskovnoj konferenciji nazočili su i visoki dužnosnici DS-a bivši premijer Srbije Mirko Cvetković, nekadašnji ministri poljoprivrede obrane Dušan Petrović i Dragan Šutanovac, te zastupnik DS-a Dragoljub Mićunović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četiri sata na saslušanju Bivši srbijanski ministar Dulić optužen za zloporabu položaja i ovlasti Slika nije dostupna Dovođen u vezu s aferom Srbija: Pokušali uhititi bivšeg ministra Dulića, pozvao se na imunitet

>> Srbija: Pokušali uhititi bivšeg ministra Dulića, pozvao se na imunitet

'Očigledno se radi o političkom progonu, jer sam već mjesec dana sotoniziran kroz dva tabloidna medija pod kontrolom vlasti s ciljem da se pripremi teren za moje privođenje', ocijenio je Dulić. Policija je u subotu ujutro pokušala u Subotici uhititi Dulića, ali se on pozvao na zastupnički imunitet.

Dulić je agenciji Beta potvrdio da se pozvao na imunitet i najavio da će se tijekom dana sam prijaviti policiji jer prije toga u 12 sati želi održati press konferenciju. Tako je i učinio, no policija još uvijek ne može ispitati zbog zastupničkog imuniteta, no očekuje se kako će mu imunitet biti ukinut u iduća dva dana.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Dulić je odbacio optužbe za izdavanje dozvola slovenskoj tvrtki tvrdeći da su istu dozvolu kao “Nuba invest” dobile i druge tvrtke poput Telekoma, Telenora, SBB-a i Kopernikusa, sukladno redu kojim su se javljali Ministarstvu okoliša i prostornog planiranja.

Državni odvjetnik za organizirani kriminal Miljko Radosavljević ranije je izjavio da će od Narodne skupštine zatražiti ukidanje imuniteta za Dulića, inače zastupnika Demokratske stranke u parlamentu Srbije što se i očekuje u naredna dva dana.
Zbog istrage u ovom slučaju ranije u subotu su uhićeni Nebojša Janjić, bivši Dulićev pomoćnik, i Zoran Drobnjak, ravnatelj javnog poduzeća 'Putevi Srbije' u vrijeme Dulićeva mandata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene