Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštre riječi

Bivši slovenski ministar: Grci su današnji 'židovi' u novom njemačkom 'antisemitskom valu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši slovenski ministar obrazovanja Gregor Golobič kritizirao je slovensku vladu zbog toga što u vezi krize oko Grčke zastupa stajališta koja su skoro identična njemačkima ustvrdivši da su Grci današnji "židovi" u novom "antisemitskom valu" kojeg potiče Njemačka.

Golobič je 20-ak godina bio jedan od vodećih slovenskih političara, a nekada i glavni tajnik stranke koju je vodio pokojni Janez Drnovšek, pa se i sada smatra vrlo utjecajnim na ljevici.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati Ilustracija U Velikoj Britaniji Židovi na udaru: ''Mi smo snažni i otporni, no eksplozija mržnje protiv naše zajednice je apsolutna sramota''

On je u petak u više poruka na svom twitter računu naveo da Njemačka vodi kampanju protiv Tsiprasove vlade i Grčke uz pomoć manjih, "oportunističkih" članica eurozone, aludirajući tako na ovih dana izrečene izjave najviših slovenskih dužnosnika.

Premijer Miro Cerar i više njegovih ministara sazivanje referenduma u Grčkoj nazvali su neodgovornim manevrom grčke vlade, koja je prekinula pregovore i dovodi u pitanje ispunjavanje prihvaćenih obveza prema kreditorima, među kojima je i Slovenija.

U obranu grčke vlade nastupali su jedino zastupnici Udružene liste (ZL), slovenske stranke koja je u federaciji Europske ljevice (EL), zajedno sa Syrizom. Oni tvrde da Grci nisu krivi za sadašnju situaciju nego europske banke, osobito francuske i njemačke te da se je Ciprasa u pregovorima politički ucjenjivalo.

Golobič, koji se iz politike prije nekoliko godina prebacio u poduzetništvo, naveo je na svom twitter profilu da se Slovenija ponaša poput Njemačke koja uz asistenciju manjih država izaziva "antisemitski val" u Europskoj uniji.

"Ovaj put mjesto židova dobili su Grci", naveo je Golobič. Dodao je da bi čast Slovenaca mogao braniti barem netko od njihovih europarlamentaraca, prosvjedom protiv izjava predsjednika Europskog parlamenta i europskih socijalista Martina Schulza, koji je rekao da grčka vlada nema kredibilitet i da bi nakon referenduma u nedjelju trebala odmah dati ostavku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene