Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odlazak pukovnika će otežati stvar'

Bivši šef CIA-e: Gadafi je bio dobar partner

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlazak libijskog čelnika Moamera Gadafija s vlasti mogao bi kratkoročno otežati borbu Sjedinjenih Država s terorizmom, ocijenio je bivši direktor CIA-e Michael Hayden, koji misli da je Gadafi bio dobar partner.

Direktor američke obavještajne agencije u razdoblju od 2006. do 2009. rekao je na jednoj konferenciji da je CIA dobro surađivala s Moamerom Gadafijem i Musom Kusom, njegovim ministrom vanjskih poslova koji je početkom travnja pobjegao iz zemlje.

'Što god vi mislili o Gadafiju i Musi Kusi, bili su dobri i bili su dobri partneri u borbi s terorizmom', rekao je Hayden.

I sirijski predsjednik Bašar al-Asad je 'prilično dobar' u borbi sa sunitskim ekstremistima, ali podupire radikalne šijite, ocijenio je Hayden. U Siriji, koja je bliska Teheranu, traju prosvjedi koje režim nemilosrdno suzbija.

Događaji u Libiji i u Siriji će 'znatno otežati borbu s terorizmom u neposrednoj budućnosti', iako bi val prosvjeda u arapskom svijetu dugoročno mogao biti pozitivan za SAD zbog toga što će Al Kaida teže novačiti nove sljedbenike, ocijenio je Hayden. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Direktorima kaznene prijave Neisplata plaće koju će još dugo pamtiti: Direktori pali zbog ogromnih malverzacija, sve je počelo prijavom jednog čovjeka Ilustracija za osobne potrebe Direktor iz noćne more! Isplatio si 400 tisuća eura s računa tvrtke, kupio stan, motocikl...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene