Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rafael Angel Calderon

Bivši predsjednik Kostarike osuđen na pet godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Kostarike Rafael Angel Calderon osuđen je na pet godina zatvora zbog korupcije.

Radi se o prvoj zatvorskoj kazni za nekog bivšeg šefa države u toj zemlje Latinske Amerike. Calderon je bio na vlasti od 1990. do 1994. a optužen je da je primio ilegalnu proviziju 2002. tijekom kupovine medicinske opreme vrijedne 40 milijuna dolara od jedne finske trvtke u ime Socijalne zaštite Kostarike, koja vodi državne bolnice. On je stalno poricao optužbu. I sedam drugih optuženih također su osuđeni na zatvorske kazne.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Iznos ilegalne provizije, podijeljene među posrednicima iznosi navodno 8 milijuna dolara, prema tužiteljstvu koje je tražilo 24 godine zatvora za bivšeg predsjednika. Calderon i drugi optuženi moraju također isplatiti globe od blizu 700.000 dolara.

Čelniku oporbene Socijalnokršćanske stranke ta presuda kompromitira kandidaturu za predsjedničke izbore u veljači 2010. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene