Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zlorabio policijsku funkciju

Bivši norveški ministar optužen za spolna zlostavljanja tražitelja azila

Ilustracija (Foto: Gettyimages)
Ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages
Bivši norveški politički dužnosnik Svein Ludvigsen optužen je u srijedu za spolno zlostavljanje trojice tražitelja azila koje je trajalo godinama, objavilo je Ministarstvo pravosuđa.

Državno odvjetništvo ispituje bivšeg političkog dužnosnika zbog spolnih zlostavljanja triju osoba, rekao je državni odvjetnik Tor Borge Nordmo na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija, norveška zastava (Foto: AFP) stigao do raskrižja Ministar podnio ostavku, a razlog je prilično neuobičajen: "Došao je red na moju suprugu da nastavi svoj san" Slika nije dostupna Osumnjičen za 7 kaznenih djela Monstrum iz Rijeke napokon u zatvoru: Punih sedam godina seksualno zlostavljao kćer

Svein Ludvigsen (72) optužen je za zloporabu funkcije policijskog upravitelja regije te da je iskoristio težak položaj trojice tražitelja azila, bitno mlađih od njega, od kojih je jedan blagi mentalni bolesnik, i spolno ih iskoristio.

To se zbivalo u njegovu domu, u hotelima i čak i u prefekturi Tromsa između 2011. i 2017., prema optužnici.

Prije nego što je postao policijski upravitelj, taj bivši konzervativni dužnosnik bio je na važnim državnim političkim dužnostima, među kojima i ministra ribolova između 2001. i 2005. godine.

Ludvigsen, uhićen početkom godine i zatim pet tjedana kasnije pušten, odbacuje optužbe. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene