Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši britanski ministar Bob Ainsworth pozvao je britansku Vladu da legalizira sve droge uključujući heroin i kokain.


Vezani članci Velika zapljena droge u Vodicama - 7 VIDEO/ FOTO Policija otkrila laboratorij za proizvodnju marihuane i zaplijenila droge u vrijednosti od preko pola milijuna kuna Kokain isporučen supermarketima - 1 FOTO/VIDEO Ovo se zove kardinalna greška: Dileri 83 milijuna dolara vrijedan kokain isporučili - supermarketima

'Trgovina drogom se treba oduzeti kriminalcima i prepustiti liječnicima i farmaceutima. Ja ne vjerujem da bi trebali moću kupiti heroin na uglovima ulica, ali problem s drogom trebamo tretirati kao medicinski problem', istaknuo je Ainsworth, laburist koji je za vrijeme vladavine Tony Blaira vodio Vladin ured za suzbijanje droge, prenosi britanski Telegraph.

>> Za Božić okitio stabljiku marihuane

>> SAD će zabraniti 'lažnu marihuanu'

'Zabrana droge nas nije uspjela zaštiti. Ostavljanje tržište droge u rukama kriminalaca uzrokuje velike i nepotrebne probleme za pojedince, zajednicu i čitavu zemlju, a siromašni su najviše pogođeni. Trošimo milijarde funti za sprječavanje javne dostupnosti droge', objasnio je Ainsworth.

'Vrijeme je da zamijenimo naš neuspjeh u ratu s drogama sa strogim sustavom zakonske regulative kako bi svijet učinili sigurnijim, zdravijim mjestom, pogotovo za našu djecu. Trenutni pristup ovom problemu je skupi neuspjeh i vrijeme je da radi svih političari ovaj problem prestanu koristiti kao svojevrsni politički nogomet', zaključio je bivši ministar koji tvrdi kako već duže vremena zastupa ideju da se odvoje teške od lakih droga, odnosno da se legalizira kanabis.

Obrazlažući svoj sadašnji istup Ainsworth je rekao kako ova ideja u njemu raste već duže vremena i kako mu je bilo teško o njoj govoriti kada je bio u Vladi, ali da je sada došlo vrijeme za promjenu britanske politike kojom bi se uštedjelo 13 milijardi funti koje Velika Britanija godišnje potroši u ratu s drogom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju