Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Rasizam buja'

Bivši glavni urednik Jerusalem Posta razočaran Izraelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši glavni urednik utjecajnog lista Jerusalem Post, Ari Rath, izjavio je u razgovoru za jedan austrijski tjednik kako je razočaran današnjim Izraelom, kojemu zamjera nedostatak volje za mir i za kompromis.

Rath, 87-godišnji rođeni Bečanin, izjavio je za magazin Profil kako Izrael danas sve čini kako ne bi došlo do mira. Štoviše, za njega je ‘današnji Izrael veliko razočaranje i osobna nesreća’, rekao je Rath.

‘Rasizam buja. Avigdor Lieberman s radikalno desničarskim stajalištima je ministar vanjskih poslova! Sve se poduzima kako se ne bi isposlovao mir. Naselja u okupiranim područjima neprestano se proširuju’, požalio se Rath, koji izraelskoj ljevici zamjera da se isključila iz političkog života.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

>> Netanyahu: SAD nemaju pravo blokirati Izrael glede Irana

Rath je 1938. protjeran iz Austrije, u kojoj opet povremeno živi od 2011. Glavni urednik Jerusalem Posta, utjecajnog lista na engleskom jeziku, bio je od 1975. do 1989., a bio je i savjetnik prvog predsjednika izraelske vlade Davida Ben Guriona i dugogodišnjeg jeruzalemskog gradonačelnika Teddyja Kolleka.

‘Osobno još uvijek vjerujem da ću doživjeti mir (u Izraelu). Ali u političkome smislu u Izraelu je sad došlo tužno vrijeme’ rekao je. U Austriji će krajem rujna izići Rathovi memoari, pod nazivom ‘Ari znači lav’. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene