Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerljiva izvješća

Bivši bugarski premijer optužen za nestanak tajnih dokumenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarski tužitelji optužili su oporbenog čelnika i bivšeg premijera Sergeja Staniševa za gubitak sedam povjerljivih izvješća koja su nestala za vrijeme njegova premijerskog mandata.

Stanišev, koji je bio na čelu prijašnje vlade od 2005. do 2009., a sada je čelnik glavne oporbene Socijalističke stranke, rekao je da su optužbe politički motivirane. On je prvi bivši premijer pod istragom od pada komunizma u Bugarskoj prije 20 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika afera Golemi incident u Europolu, nestali izuzetno povjerljivi dokumenti iz sefa: Pogledajte kakve detalje sadrže i gdje je dio njih pronađen Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

Njegov nasljednik, premijer Bojko Borisov, kazao je da nestali dokumente sadrže potankosti o zločinima i korupciji u zemlji. ‘Ured tužitelja grada Sofije optužio je Sergeja Staniševa jer je ...on izgubio sedam dokumenata’, priopćili su tužitelji.

‘Tri od tih dokumenata priredila je Nacionalna sigurnosna agencija, dva ministarstvo unutarnjih poslova, jedan ministarstvo obrane i jedan NATO’, navodi se u priopćenju. Stanišev je odbacio optužbe. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene