Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši američki general i direktor CIA-e David Petraeus pojavit će se u četvrtak pred saveznim sudom u Sjevernoj Karolini koji će mu odrediti kaznu za odavanje povjerljivih informacija ljubavnici koja je pisala njegovu biografiju.


Umirovljeni general Petraeus je u ožujku priznao krivnju za neovlašteno raspolaganje tajnim dokumentima u izvanbračnom skandalu s časnicom rezervnih snaga Paolom Broadwell.

Vezani članci Slika nije dostupna Predviđanja CIA-e iz 2000. godine: Pročitajte koja su im se ostvarila Slika nije dostupna 'Kraljica mučenja' je mogla spriječiti katastrofu 9/11 - Ali, umjesto kazne, ona je napredovala!

Prijetila mu je godina zatvora, no tužitelji se prema nagodbi neće protiviti nekoj drugoj kazni, a vlada i njegovi odvjetnici predložili su plaćanje 40.000 dolara i dvije godine kušnje.

Skandal u CIA-i - Bivši direktor odavao ljubavnici špijunske tajne

Petraeus trenutno obnaša visoku dužnost u privatnoj tvrtki Kohlberg Kravis Roberts (KKR) i ostat će na čelu njezina Globalnog instituta, objavila je kompanija.

Istraga ministarstva pravosuđa bavila se time je li Petraeus omogućio ljubavnici Paoli Broadwell pristup svojoj elektroničkoj pošti u CIA-i i ostalim povjerljivim dokumentima.

Petraeus je dužnost šefa CIA-e napustio u studenom 2012. kada je njegova afera objavljena u javnosti. Bio je jedan od vodećih američkih vojnih zapovjednika u posljednje vrijeme, među ostalim zapovjednik američkih snaga u Iraku i Afganistanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook