Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pisala njegovu biografiju

Bivši američki general Petraeus bit će kažnjen za odavanje podataka ljubavnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki general i direktor CIA-e David Petraeus pojavit će se u četvrtak pred saveznim sudom u Sjevernoj Karolini koji će mu odrediti kaznu za odavanje povjerljivih informacija ljubavnici koja je pisala njegovu biografiju.

Umirovljeni general Petraeus je u ožujku priznao krivnju za neovlašteno raspolaganje tajnim dokumentima u izvanbračnom skandalu s časnicom rezervnih snaga Paolom Broadwell.

Pročitajte i ovo Ploča s posebnom akcijom za Valentinovo (Foto: Dnevnik.hr) "POSEBNA PONUDA" Neobična akcija jednog zagrebačkog restorana za Valentinovo: "Ako dovedete obje, mi častimo!" Hope Hicks (Foto: AFP) Nedostaje ključni dokaz Detalji iz kontroverzne knjige: Donald Trump ima aferu sa svojom mladom suradnicom?

Prijetila mu je godina zatvora, no tužitelji se prema nagodbi neće protiviti nekoj drugoj kazni, a vlada i njegovi odvjetnici predložili su plaćanje 40.000 dolara i dvije godine kušnje.

Skandal u CIA-i - Bivši direktor odavao ljubavnici špijunske tajne

Petraeus trenutno obnaša visoku dužnost u privatnoj tvrtki Kohlberg Kravis Roberts (KKR) i ostat će na čelu njezina Globalnog instituta, objavila je kompanija.

Istraga ministarstva pravosuđa bavila se time je li Petraeus omogućio ljubavnici Paoli Broadwell pristup svojoj elektroničkoj pošti u CIA-i i ostalim povjerljivim dokumentima.

Petraeus je dužnost šefa CIA-e napustio u studenom 2012. kada je njegova afera objavljena u javnosti. Bio je jedan od vodećih američkih vojnih zapovjednika u posljednje vrijeme, među ostalim zapovjednik američkih snaga u Iraku i Afganistanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene