Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša žrtva Phillipa Garrida, otmičara i silovatelja, koji je 18 godina zatočenu u svom dvorištu držao Jaycee Lee Dugard, istupila je u javnost i ispričala svoju priču o događaju koji se dogodio još davne 1976. godine.


Katie Callaway Hall imala je 26 godina i radila je u kasinu u Lake Tahoeu, kad je Garrido prišao njezinom automobilu, pokucao na prozor i zatražio od nje da ga poveze u Reno. Garrido je ubrzo otkrio svoje namjere. Nesretna je Hall rekla da ju je vezao lisičinama i odvezao u skladište, gdje ju je nekoliko sati silovao, sve dok jedan policajac u prolazu slučajno nije primijetio potrgan lokot i zatekao ih.

Vezani članci Jadranka Kosor Kosor se prisjetila teškog djetinjstva i ponovila kako ju je očuh pokušao zlostavljati: "Rekla sam majci ili on ili ja" Policija u Njemačkoj, ilustracija Srbin (30) osuđen za sedmerostruko silovanje u Njemačkoj: Njegova najmlađa žrtva imala je 14 godina

>> Jayceejin otmičar oteo još tri djevojčice?

Hall je svjedočila na suđenju Garridu, koji je tad osuđen osuđen na 50 godina zatvora u federalnom zatvoru, a država Nevada osudila ga je i na kaznu od pet godina minimalno pet do maksimalno doživotne kazne zatvora. Garrido je odslužio 11 godina u federalnim zatvorima te samo sedam mjeseci u Nevadi, prije nego li je uvjetno pušten na slobodu u Kaliforniji, u kolovozu 1988. godine.

Smijeh i suze na ponovnom okupljanju obitelji Dugard

Sada udana 57-godišnja Hall, koja sa suprugom živi u Las Vegasu, rekla je za Associated Press kako želi da 'svi znaju istinu o Garridu. Ne želim da se više ikad izvuče zbog bilo kojeg zločina koji je počinio, bilo kakve laži, manipulacija, bilo čega.'

U međuvremenu novinarima se obratila i ujna otete Jaycee, Tina Dugard, opisavši ponovno okupljanje svoje nećakinje s njezinom obitelji, odnosno majkom i sestrom. 'Ne samo da smo se smijali i plakali, već smo i neko vrijeme samo sjedili u tišini, uživajući u ponovnom okupljanju nakon toliko godina', zaključila je Dugard.