Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktorica razvoja

Skandal u Tiffanyju: Bivša direktorica ukrala dijamantni nakit vrijedan više od MILIJUN DOLARA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ingrid Lederhaas-Okun je kao direktorica u odjelu razvoja imala ovlaštenje da dragulje i ostale vrijedne predmete nosi proizvođačima nakita kako bi se odredila cijena izrade. No ona, čini se, dio nakita nije vraćala...

Tiffany, globalno poznata njujorška draguljarnica koja prodaje luksuzni nakit, potvrdila je da je federalnoj policiji uputila materijale koji kompromitiraju 46-godišnju Ingrid Lederhaas-Okun, njihovu bivšu potpredsjednicu Odjela razvoja.

Pročitajte i ovo Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Osumnjičena 4 Hrvata Pogledajte video senzacionalne pljačke dragulja: Glumili da ih zanima izložba, a zapravo krali nakit Slika nije dostupna KLIJENTI GLAZBENICI Čistačica u Zagrebu "očistila" od nakita 11 stanova i oštetila vlasnike za desetke tisuća kuna

Lederhaas-Okun uhićena je u svom domu u gradiću Darienu u saveznoj američkoj državi Connecticut i optužena je za prijevaru i krijumčarenje ukradene robe, objavio je državni tužitelj Preet Bharara.

Prijeti joj 30 godina zatvora

Prema optužnici, ona je kao direktorica u odjelu razvoja imala ovlaštenje da dragulje i ostale vrijedne predmete nosi proizvođačima nakita kako bi se odredila cijena izrade. Prema načinu poslovanja, te dragocjenosti bi se kasnije vraćale u draguljarnicu, no Lederhaas-Okun bi prijavljivala da su nestale ili da su oštećene.

Među tim predmetima nalazile su se skupe ogrlice, naušnice i privjesci izrađeni od dijamanata, zlata i platine, a Lederhaas-Okun se sumnjiči da je te predmete prodala za oko 1,3 milijuna dolara jednom poznatom preprodavaču, tvrdeći da je nakit njezin.

Ukoliko je na suđenju proglase krivom, mogla bi biti osuđena i na maksimalnu kaznu od 30 godina zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene