Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljajić je optimističan

'Bit će iznenađenje ako Mladić ne bude u Haagu do kraja godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef srbijanskog Nacionalnog ureda za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić vjeruje da će se haški optuženik Ratko Mladić naći pred sudom u Scheveningenu do kraja godine.

'Ne mogu govoriti o tome koliko smo bliži ili dalji od uhićenja Mladića, ali je sigurno da sada imamo više argumenata za optimizam nego proteklih mjeseci. Svjesni smo da će, ako Mladić ne bide u Haagu, Srbija još dugo biti u čekaonici Europe. Bilo bi veliko iznenađenje ako taj zadatak ne završimo u ovoj godini', rekao je Ljajić koji je dodao da svoj optimizam temelji na osnovu odlične koordinacije civilne i vojne službe i svih informacija koje imaju i koje se povećavaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljajić najavljuje i srbijansko izvješće o suradnji s ICTY Slika nije dostupna Beograd ima informacije o Mladiću, ali ne i rezultate potrage

Bivši direktor srbijanske Vojnoobavještajne agencije Momir Stojanović kaže da Rasim Ljajić vjerojatno ima neke podatke službi na osnovu kojih je to izjavio, ali da je i ranije bilo tih poruka pa se ništa krucijalno nije dogodilo. Stojanović smatra da država nema dovoljan kapacitet da uhiti Ratka Mladića.

'Poznavajući metodologiju, kapacitet i način na koji naše službe rade svoj posao, ne vjerujem da će uspjeti uhititi Ratka Mladića do kraja ove godine', rekao je Stojanović.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene