Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef srbijanskog Nacionalnog ureda za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić vjeruje da će se haški optuženik Ratko Mladić naći pred sudom u Scheveningenu do kraja godine.


'Ne mogu govoriti o tome koliko smo bliži ili dalji od uhićenja Mladića, ali je sigurno da sada imamo više argumenata za optimizam nego proteklih mjeseci. Svjesni smo da će, ako Mladić ne bide u Haagu, Srbija još dugo biti u čekaonici Europe. Bilo bi veliko iznenađenje ako taj zadatak ne završimo u ovoj godini', rekao je Ljajić koji je dodao da svoj optimizam temelji na osnovu odlične koordinacije civilne i vojne službe i svih informacija koje imaju i koje se povećavaju.

Vezani članci Slika nije dostupna Ljajić najavljuje i srbijansko izvješće o suradnji s ICTY Slika nije dostupna Beograd ima informacije o Mladiću, ali ne i rezultate potrage

Bivši direktor srbijanske Vojnoobavještajne agencije Momir Stojanović kaže da Rasim Ljajić vjerojatno ima neke podatke službi na osnovu kojih je to izjavio, ali da je i ranije bilo tih poruka pa se ništa krucijalno nije dogodilo. Stojanović smatra da država nema dovoljan kapacitet da uhiti Ratka Mladića.

'Poznavajući metodologiju, kapacitet i način na koji naše službe rade svoj posao, ne vjerujem da će uspjeti uhititi Ratka Mladića do kraja ove godine', rekao je Stojanović.