Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bill Gates se odrekao vodeće pozicije u vlasništvu Microsoftovih dionica. To mjesto je 'prepustio' bivšem šefu Microsofta, Steveu Ballmeru.


Filantrop Bill Gates, najbogatiji čovjek na svijetu, sve dosad je bio vlasnik najviše Microsoftovih dionica, a počeo je s udjelom od 64 posto, nakon što je tu tvrtku osnovao s partnerom Paulom Allenom.

Vezani članci Slika nije dostupna Nasljednik Ballmera i Gatesa: Evo tko će biti novi šef Microsofta! Slika nije dostupna VIDEO Što je to Billa Gatesa dovelo do ruba plača?

Njegova zaklada Bill & Mellinda Gates je godinama polako osipala taj udio, nauštrb dobrotvornih i humanitarnih akcija, a posljednja prodaja od 4,6 milijuna dionica Microsofta (za 185,6 milijuna dolara), spustila je Gatesov udio na 330,1 milijun dionica, odnosno tek nešto ispod 4 posto.

Gates upozorava: Dolaze velike promjene na koje NISMO spremni!

Gates je u prosjeku prodavao 80 milijuna dionica na godinu te je njegov udio pao za 60 posto. Iznad njega se sada nalazi Ballmer s 333 milijuna dionica Microsofta.

Milijarder Gates se sve više povlači iz Microsofta, a lijepo je znati da milijarde koje je zaradio, dijeli i u humanitarne svrhe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook