Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao milijarde humanitarnoj zakladi

Bill Gates više nije najbogatiji zbog darivanja novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naslov najbogatijega čovjeka na svijetu Bill Gates lani nije izgubio nego ga je darovao, jer je u svoju humanitarnu zakladu uplatio milijarde, kažu stručnjaci.

Forbes će u srijedu objaviti popis milijardera za 2011., a na njemu će gotovo sigurno na prva tri mjesta biti Bill Gates, investitor Warren Buffet i lanjski pobjednik meksički tajkun Carlos Slim. Njih su trojica na vrhu popisa već pet godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 60 sekundi Zlatko Pjeaković: Htio bih da me posvoji Bill Gates Slika nije dostupna Ivana Nanut u Torontu Kome vjeruje Bill Gates?

>> Bill Gates šalje novac za pomoć razminiravanju Hrvatske

Ali nadmetanja uopće ne bi bilo da suosnivač Microsofta Bill Gates nije više od trećine svoga bogatstva darovao zakladi Billa i Melinde Gates koja se bavi humanitarnim radom u području zdravstva, razvoja i američkog školstva.

'To ne bi bilo nadmetanje', kaže David Lincoln, direktor globalnog ocjenjivanja u tvrtki koja se bavi istraživanjem bogatstva Wealth-X. '(Gates) bi bio u uvjerljivu vodstvu da nije otkrio filantropiju', rekao je Lincoln.

Po Lincolnovim riječima, Gates trenutačno vrijedi 49 milijardi dolara, a Slim 60. Buffet, koji je također filantrop, vrijedi nekih 47 milijardi dolara. Ali da Gates nije dao novac, vrijedio bi 88 milijarda dolara, dodaje Lincoln. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene