Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbogatiji čovjek na svijetu

Ponovio svoje upozorenje: ''Svijet treba dobro razmisliti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbogatiji čovjek na svijetu Bill Gates ponovno upozorava svijet na veliku prijetnju od bioterorističkog napada, kojim bi teroristi mogli ubiti čak 30 milijuna ljudi. Gates razlog za tu opasnost vidi u činjenici da je u današnje vrijeme izrazito lako uzgojiti i širiti smrtonosne patogene.

Osnivač Microsofta BIll Gates u bioterorističkim napadima vidi veću opasnost od nuklearnog napada, a svoju je zabrinutost i upozorenje na to ponovio i na britanskom institututu Royal United Services u Londonu (RUSI). Gates, čija dobrotvorna zaklada financira istraživanje za brzo otkrivanje epidemija, naglasio je važnost stranih zemalja u nadzoru zaraznih bolesti kako bi se izbjegla globalna katastrofa, prenosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozbiljno upozorenje ''Bioterorizam bi mogao ubiti desetke milijuna ljudi'' Slika nije dostupna Htio je pomoći Gates kokošima razljutio stanovnike Bolivije

"Bioterorizam je puno veći rizik od pandemije. Sav napredak u biologiji pomogao je teroristima da znatno lakše rekreiraju velike boginje, koje su izrazito smrtonosan patogen i za koje ne postoji imunitet u ovom trenutku", ističe Gates.

"Bilo da iduću pandemiju izazove priroda, bilo teroristička ruka, znanstvenici tvrde da bi zrakom prenošen zarazni patogen mogao ubiti 30 milijuna ljudi u manje od godinu dana. Stoga, svijet treba dobro razmisliti o tome", upozorava Gates.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene