Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Radovan je protjerao princa Tomislava iz Republike Srpske, jer je želio uspostaviti novu narodnu dinastiju i okruniti se za kralja', kazala je Biljana Plavšić u ispovjesti za emisiju 'Ćiriluca' na beogradskoj na Happy TV-u.


Večernje novosti prenose kako je bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić u emisiji otkrila da je Radovan Karadžić protjerao princa Tomislava i sve Karađorđeviće iz Republike Srpske kako bi uspostavio novu, narodnu dinastiju i za kralja okrunio - samog sebe.

Vezani članci Radovan Karadžić Ratni zločinac Radovan Karadžić ostatak kazne služit će u Britaniji: "Trebali bismo se ponositi što je Britanija podržala 30 godina potrage za pravdom za te gnusne zločine" Juan Carlos u Dominikanskoj Republici Bivši španjolski kralj Juan Carlos napustio zemlju zbog istrage o korupciji i otišao u Dominikansku Republiku

'Poraz Srbije i zločin u Srebrenici bili su najmješteni', tvrdi nekadašnja predsjednica Republike Srpske koja je na slobodi već dvije godine. Plavšić je u emisiji ispričala i svoju teoriju o tome 'tko je Srbima namjestio zločin u Srebrenici', te teoriju o tome 'zašto je Mladić poslan na Drinu da bi hrvatska vojska nakon Oluje ušla u Banjaluku'. 

Plavšić je bila predsjednica Republike Srpske od 1996.-98. i dobrovoljno se predala Haaškom sudu 10. siječnja 2001. godine. Nakon priznanja krivnje, 2003. godine osuđena je na 11 godina zatvora i kaznu je služila u Švedskoj. U okviru dogovora s tadašnjom glavnom haaškom tužiteljicom Carlom del Ponte Plavšić je priznala krivnju za zločine protiv čovječnosti u BiH, odnosno progon nesrpskog stanovništva u BiH, a tužitelji su zauzvrat odustali od sedam ostalih točaka optužbe koji su je teretili za genocid i ratne zločine.

Puštena je iz švedskog zatvora u listopadu 2009., nakon što je odslužila dvije trećine kazne za ratni zločin.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju