Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvati iz SAD-a pričaju

'Puhali su snažni vjetrovi, počupana su brojna stabla, mnogi su ostali bez struje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas smo razgovarali s Hrvatima koji su u SAD-u čekali uragan Irene.

Dvoje Hrvata koji su jučer u Dnevniku Nove TV, putem Skypea, govorili o pripremama za uragan kontaktirali smo i danas. Evo kako su oni proživjeli udar Irene. 'Sad na momente, evo baš sada, vjetar je jako, jako, dosta se promijenio, na momente vjetar postaje jak, jak', ispričala nam je putem Skypea Lidija Klarić iz Bridgeporta u Connecticutu.

Pročitajte i ovo Poplava u Francuskoj Velika tragedija Oca i dvoje djece odnijela poplava dok su pokušavali prijeći most: Sedmero ljudi nestalo u velikoj oluji koja je pogodila europsku zemlju Nevrijeme u SAD-u - 1 spašavanja u tijeku Biden u Louisiani vidio posljedice uragana, broj poginulih popeo se na 46: "Znam da ste ogorčeni, ovo je nevjerojatno"

Lidija je s obitelji od jutra pratila vijesti i čekala uragan Irene koji je na putu do Connecticuta postao tropska oluja. 'Nije sve u redu, za sve ovisi gdje se nalazite, tamo gdje sam ja je u redu, ali ako ste blizu vode...' nastavila je Lidija. Voda je problem zbog poplava koje izaziva i razorne moći koju ima. Bili su spremni na najgore. No Irene ih je zaobišla. 'Dobro smo prošli, mislim koliko je moglo biti loše', zaključila je Lidija.

Orlando Pavich je u New Yorku budan dočekao uragan. Srećom živi na Queensu daleko od rijeke Hudson gdje je stanje priča najgore. 'Kiše je dosta pa su velike poplave uz more, rekao nam je. Osim vode i snažan vjetar stvarao je probleme. 'Bili su jaki vjetrovi, jedno 300 stabala je počupano, struje je nestalo za preko 700 tisuća ljudi', rekao je Orlando. Orlando je poslušao savjet ostao je kući i komunicirao s ljudima telefonom i internetom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene