Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bildt poručio Florence Hartman

Bolje bi joj bilo da čita moje knjige, nego što laže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt na svojem je blogu riječi francuske novinarke Florence Hartmann nazvao lažima.

Bild je lažima prozvao riječi kojima je Florence Hartmann kritizirala njegovo uplitanje u rat u Bosni i Hercegovini, piše Local. Bivša ratna reporterka i glasnogovornica Haškog suda napala je Bildta poručivši da mu nije mjesto u glavnom gradu Bosne jer je tijekom rata veličao Slobodana Miloševića.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Švedski ministar vanjskih poslova poručio joj je da radije pročita njegovu knjigu, nego što širi laži. Dodao je kako je jasno da Hartman ne barata osnovnim činjenicama. Dogodilo se to nakon što ga je Hartman javno prozvala, prošli petak u Sarajevu, tijekom obilježavanja 20-e godišnjice rata u BiH.

>> Hartmann napala Bildta u Sarajevu: 'Što ti radiš tu, pričao si da je Milošević dobar momak!'

'Samo se pitam zbog čega je on ovdje došao. Da je prije 20 godina nešto napravio kako bi smirio rat, imao bi pravo doći', rekla je Florence Hartman. Dodala je kako je Bild, kada je imao priliku nešto učiniti, govorio da je Slobodan Milošević dobar momak. 'Ne zaslužuje danas biti tu', poručila je Hartman.

Bildt je na svojem blogu podsjetio na probleme koje je Hartmann imala s Haškim sudom, zbog čega je izdan i nalog za njeno uhićenje. Florence Hartman proglašena je krivom za nepoštivanje suda, zbog čega joj je određena kazna od 7000 eura.

Odbila je platiti kaznu, a Francuska je odbila zahtjev za njenim uhićenjem zbog sedmodnevne zatvorske kazne koja joj je bila određena.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene