Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijesna lisica izazvala je kaos u dvorištu jedne obitelji u Slatincu kod Golupca u Srbiji.


Ugrizla je za nogu mesara Nenada Živkovića i napala još dvije osobe, a Nenad je poslije 15 minuta borbe uspio ubiti je nožem. Da je životinja bila bijesna, potvrdili su s Instituta za veterinu u Novom Sadu.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Od ponoći nova pravila za ulazak u Srbiju, na popisu je i Hrvatska. Provjerite što se sve mijenja Epidemiolog Predrag Kon Glavni srpski epidemiolog najavio povećanje broja zaraženih: "Počelo je punjenje bolnica, premišljanje oko cijepljenja postaje opasno"

Kako piše Press, lisica je upala u dvorište Živkovićevih susjeda i odmah napala ženu i psa. Živković je čuo povike i požurio u pomoć, ali se i sam našao na meti pobjesnele životinje. Kaže da je oko osam sati navečer iz susjedovog dvorišta čuo lavež psa i borbu dve životinje te se zaputio vidjeti što se događa.

'Čim sam otvorio dvorišna vrata nešto me je ugrizlo za desnu nogu i osjetio sam veliku bol. Uhvatio sam za vrat lisicu koja mi je toliko jako stegla nogu da je nisam mogao odvojiti od sebe. Tako smo ostali gotovo 15 minuta, sve dok susjed i njegova supruga nisu uspjeli donijeti nož kojim sam usmrtio životinju', rekao je Živković za Press. Živković je prebačen na liječenje u Požarevac i sada se, kaže, osjeća dobro.