Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudom preživio

Bijes grizlija: 'Jednostavno me pomeo!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina od sedam tinejdžera prolazila je posljednje trenutke svoje 30-dnevne obuke za preživljavanje u divljini. Njihove vještine stavljene su na test i životi ugroženi, kad ih je napao grizli medvjed.

Sam Gottsegen s još šest kolega prelazio je rijeku u planinama Talkeetna, sjeverno od Anchoragea na Aljasci, kad je odjednom netko iz skupine povikao da ih napada medvjed. 'Svi smo se okrenuli i potrčali u suprotnom smjeru', rekao je Gottsegen, a prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Medvjed hara slovačkim gradom na sjeveru Slovačke VIDEO Medvjed hara gradom, proglašeno izvanredno stanje: U napadu ozlijeđeno petero ljudi Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

Ipak, 17-godišnji Gottsegen nije bio dovoljno brz i medvjed ga je sustigao. 'Jednostavno me pomeo', rekao je taj mladić koji živi u Denveru. Medvjed je nakratko otišao, ali se onda vratio i napao četvero tinejdžera te ih izderao kandžama i izgrizao. Napad je trajao jednu minutu, a samo troje tinejdžera u napadu nije ozlijeđeno.

Lokalne vlasti vjeruju kako je medvjed reagirao agresivno jer je branio mladunca. nakon što je medvjed otišao, tinejdžeri su podigli kamp i iskoristili svoje naučene vještine, kako bi pomogli unesrećenim kolegama. Gottsegenu je medvjed probio plućno krilo i slomio dva rebra. Kolege su mu previle ranu i osigurale je, a on se trenutno oporavlja u bolnici. Imao je sreće, preživio je napad jednog od najvećih grabežljivaca na Aljasci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene