Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodeći savjetnik za gospodarstvo Bijeće kuće u subotu je kritizirao agenciju za kreditni rejting Standard & Poor's zbog toga što je ustrajala na snižavanju američkog kreditnog rejtinga za jedan stupanj unatoč tomu što je pogriješila za dva bilijuna dolara u proračunskim projekcijama.


'Razmjeri njihove greške u kombinaciji s njihovom nespremnošću da naprosto izmijene svoj glavni zaključak nakon što im je ukazano na grešku oduzimaju dah', kazao je šef Nacionalnog vijeća za gospodarstvo Gene Sperling u priopćenju.

Standard & Poor's je u petak Sjedinjenim Državama snizio rejting s najvišeg mogućeg AAA na AA+, što je dosad nezabilježen slučaj u tom najvećem svjetskom gospodarstvu.

Američko ministarstvo financija nakon toga izračunalo je da je S&P pogriješio u izračunima za oko dva bilijuna dolara no S&P je ocijenio, nakon razgovora s predstavnicima toga ministarstva, da njihovo upozorenje neće utjecati na zaključak S&P-a o rejtingu SAD-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Čelnik Standard & Poor's ne očekuje veći utjecaj na globalna tržišta Slika nije dostupna MMF: Sniženje rejtinga SAD-a bilo bi 'vrlo štetno'
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju