Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike na Standard & Poor's

Bijela kuća: Pogriješili su za dva bilijuna, a ipak su nam snizili rejting

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći savjetnik za gospodarstvo Bijeće kuće u subotu je kritizirao agenciju za kreditni rejting Standard & Poor's zbog toga što je ustrajala na snižavanju američkog kreditnog rejtinga za jedan stupanj unatoč tomu što je pogriješila za dva bilijuna dolara u proračunskim projekcijama.

'Razmjeri njihove greške u kombinaciji s njihovom nespremnošću da naprosto izmijene svoj glavni zaključak nakon što im je ukazano na grešku oduzimaju dah', kazao je šef Nacionalnog vijeća za gospodarstvo Gene Sperling u priopćenju.

Standard & Poor's je u petak Sjedinjenim Državama snizio rejting s najvišeg mogućeg AAA na AA+, što je dosad nezabilježen slučaj u tom najvećem svjetskom gospodarstvu.

Američko ministarstvo financija nakon toga izračunalo je da je S&P pogriješio u izračunima za oko dva bilijuna dolara no S&P je ocijenio, nakon razgovora s predstavnicima toga ministarstva, da njihovo upozorenje neće utjecati na zaključak S&P-a o rejtingu SAD-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kreditni rejting SAD-a Čelnik Standard & Poor's ne očekuje veći utjecaj na globalna tržišta Slika nije dostupna Upozorenje MMF: Sniženje rejtinga SAD-a bilo bi 'vrlo štetno'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene