Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bijela kuća osuđuje bombaški napad u Kabulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća je u ponedjeljak osudila bombaški napad na indijsko veleposlanstvo u Kabulu, u kojem je ubijeno najmanje 40 osoba, izrazivši sućut žrtvama i solidarnost s narodima Afganistana i Indije.

"Ekstremisti nastavljaju pokazivati nepoštivanje za ljudski život i spremnost da ubijaju muslimane kao i druge", izjavio je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Gordon Johndroe.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

"Sjedinjene Države su uz narode Afganistana i Indije dok se suočavamo sa zajedničkim neprijateljem", dodao je Johndroe.

Automobil bomba u jutarnjim je satima, po lokalnom vremenu, raznio prednji zid veleposlanstva Indije u Kabulu, pred kojim je bio dugačak red Afganistanaca koji su čekali vize. Uz civile, među žrtvama je indijski vojni ataše i jedna diplomat te tri pripadnika osiguranja, izvijestio je MSNBC News.

Riječ je o najsmrtonosnijem napadu u glavnom gradu Afganistana od svrgavanja Talibana 2001. godine.

Napad na indijsko veleposlanstvo šesti je bombaški napad u Kabulu od početka ove godine.

U nasilju u Afganistanu ove je godine ubijeno više od 2.200 ljudi, većinom militanata, prema statistici koju vodi agencija Associated Press.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene