Hidroelektrana (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Hidroelektrana (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Tri radnika angažirana na remontu hidroelektrane kod Bihaća poginula su u četvrtak u havariji na postrojenju u kojemu su radili, potvrdili su tijekom dana iz policije Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini.


"Tri osobe smrtno su stradale, a čevrta je ozlijeđena i smještena u bolnicu u Bihaću", kazao je policijski glasnogovornik Alen Beganović.

Vezani članci Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Šef Gospodarske komore: ''Moramo povećavati plaće. Radnici danas idu za višim standardom" Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U potragu za trećim radnikom uključili se specijalci i HGSS: ''Postavlja se pitanje je li se ova strašna tragedija mogla izbjeći''

Policija još istražuje što se točno dogodilo, a različiti izvori navode da je iscurio plin, a dogodila se i eksplozija na postrojenju unutar hidroelektrane.

Prema dostupnim informacijama stradali su radnici Elektroprivrede BiH.

Nesreća se dogodila u hidroelektrani "Kostela" smještenoj na rijeci Uni. Izgrađena je 1954. godine kao protočna derivacijska elektrana i sada je u fazi rekonstrukcije i proširenja kapaciteta s ciljem povećanja proizvodnje. (Hina)