Hidroelektrana (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Hidroelektrana (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Tri radnika angažirana na remontu hidroelektrane kod Bihaća poginula su u četvrtak u havariji na postrojenju u kojemu su radili, potvrdili su tijekom dana iz policije Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini.


"Tri osobe smrtno su stradale, a čevrta je ozlijeđena i smještena u bolnicu u Bihaću", kazao je policijski glasnogovornik Alen Beganović.

Vezani članci Migranti u Tuzli (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 7 Idu prema Hrvatskoj? Migranti u Tuzli spavaju na betonu na ulici: "Ne želimo ostati tu, idemo prema Italiji, Belgiji..." Ilustracija (Foto: AFP) Vojne snage EU u BiH uvježbavaju odgovor na krizne situacije

Policija još istražuje što se točno dogodilo, a različiti izvori navode da je iscurio plin, a dogodila se i eksplozija na postrojenju unutar hidroelektrane.

Prema dostupnim informacijama stradali su radnici Elektroprivrede BiH.

Nesreća se dogodila u hidroelektrani "Kostela" smještenoj na rijeci Uni. Izgrađena je 1954. godine kao protočna derivacijska elektrana i sada je u fazi rekonstrukcije i proširenja kapaciteta s ciljem povećanja proizvodnje. (Hina)