Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznene prijave

BiH: Zaplijenila 11.500 piratskih nosača zvuka i slike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj akciji bosanskohercegovačka državna policija SIPA zaplijenila je u srijedu na području Hercegovine 11.500 piratskih nosača zvuka i slike te podnijela kaznene prijave protiv više osoba.

Kako je priopćeno iz SIPA-e najviše piratskih nosača slike i zvuka zaplijenjeno je u Širokom Brijegu. 'Pretresom dva poslovna objekta pronađeno je i oduzeto blizu 9.000 piratskih snimaka', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

Dodaje se da je u Posušju pronađeno 4.000 primjeraka CD-ova i DVD-ova, a u Tomislavgradu oko 1.000 komada. Policija je provela akciju po nalogu suda BiH i uz potporu pripadnika MUP-a Zapadno-hercegovačke županije i Herceg-bosanske županije.

Nakon zapljene piratskih nosača zvuka i slike i kriminalističke obrade pripadnici policije će podnijeti kaznene prijave protiv osoba koje se terete za nedopušteno korištenje autorskih prava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene