Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Vlada poništila odluke o privatizaciji 'Aluminija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odlučila je u srijedu poništiti rješenje federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije kojim je osporena početna bilanca i program privatizacije poduzeća "Aluminij" iz Mostara, čiji je djelomični vlasnik i šibenski TLM.

Nakon sjednice federalne vlade, održane u Sarajevu iza zatvorenih vrata, priopćeno je kako je ovakva odluka donesena jer federalno ministarstvo nije bilo ovlašteno osporiti rješenje o početnoj bilanci "Aluminija" i program privatizacije tog kombinata, koje je utvrdila Agencija za privatizaciju Federacije BiH.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Poništavanjem početne bilance i programa privatizacije ministarstvo, na čijem je čelu Vahid Hećo, zaustavilo je privatizaciju dogovorenu u pregovorima između Vlade Federacije i uprave "Aluminija".

Dio tog dogovora bio je i sporazum po kojemu su zaposlenici i Federacija BiH vlasnici po 44 posto dionica "Aluminija", dok je u vlasništvu TLM-a preostalih 12 posto.

Ministar Hećo potom se nizom javnih istupa oštro usprotivio
privatizaciji "Aluminija" temeljem pozivnog natječaja tražeći da on bude javan i otvoren za sve zainteresirane.

Uprava i zaposlenici "Aluminija" žele, međutim, da državni kapital u toj tvrtki preuzme netko od strateških partnera s kojima su i do sada surađivali kako bi se osigurao rast proizvodnje i razvitak kombinata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene