Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici bosanskohercegovačke državne policijske agencije (SIPA) u četvrtak su, po nalogu Tužiteljstva BiH, proveli veliku akciju u više gradova u BiH protiv pripadnika organiziranog kriminala koje se tereti za trgovinu oružjem, vojnom opremom i drogom.


Kako su priopćili iz Tužiteljstva BiH, privedeno je više od 12 osoba od kojih je pet zadržano u pritvoru. Oni će danas biti predani tužitelju koji će odlučiti za koliko osumnjičenih će zatražiti pritvor.

Vezani članci Milorad Dodik Milorad Dodik o raspadu BiH: "Trebamo sjesti i razgraničiti se, i napraviti tri države koje će biti demilitarizirane" Koronavirus u BiH Postupno se smiruje zaraza, ali imaju velik broj umrlih: U BiH gotovo tisuću novozaraženih

U akciji u kojoj je sudjelovalo više desetaka pripadnika SIPA-e pretreseno je 18 lokacija na području Travnika, Bugojna, Velike Kladuše, Cazina, Mostara, Širokog Brijega i Ljubuškog. Pripadnici policije pronašli su i zaplijenili veću količina oružja, eksploziva i vojne opreme.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za organizirani kriminal, neovlaštenu trgovinu oružjem i vojnom opremom kao i opojnim drogama. (Hina)