Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nad bošnjačkim civilima

BiH: Uhićen bivši policijski zapovjednik zbog ratnog zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik policije bosanskih Srba Goran Sarić uhićen je u Bijeljini zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad bošnjačkim civilima na području Sarajeva, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako je navedeno, 47-godišnjeg Sarića su po nalogu državnog tužiteljstva uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Posebni odjel za ratne zločine Tužiteljstva BiH sumnjiči Sarića da je u lipnju 1992. godine naložio ubojstvo deset civila bošnjačke nacionalnosti te zarobljavanje i progon većeg broja osoba, uglavnom žena i djece bošnjačke nacionalnosti, s područja sarajevskih naselja Nahorevo, Poljine i drugih mjesta.

Pročitajte i ovo Policija u Bugojnom, BiH Zločin u Bugojnu U BiH se nastavlja istraga o samoubojstvu svjedoka ratnih zločina nad Hrvatima: "Treba naći pokrovitelje samoubojstva" Policija u Bugojnom, BiH Ubijen 21 Hrvat Istraga u BiH o samoubojstvu svjedoka u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima

>> BiH: 19 i 16 godina zatvora za pogubljenja u Srebrenici

Sarić je na početku rata u BiH obnašao dužnost načelnika lokalne srpske policije zadužene za teritorij na kojemu su počinjeni zločini. Iz Tužiteljstva BiH očekuju kako će državni sud Sariću zbog težine počinjenih zločina odrediti pritvor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene