Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija Republike Srpske u akciji suzbijanja nelegalne trgovine oružjem na području Banje Luke, Laktaša i Srpca pretresla je šest objekata i uhitila pet osoba, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a.


'U akciji je zaplijenjeno vojno naoružanje - puške, pištolji, optički uređaji za nišanjenje, streljivo različitog kalibra i jedan radio uređaj za vezu', izjavila je glasnogovorniica MUP-a RS Sanela Živković. 

Vezani članci Slika nije dostupna VELESILA STRAHUJE OD ZAOSTAJANJA: 'Razvijamo nova oružja za nastavak dominacije' Slika nije dostupna Zagrepčanin bez sankcija policiji predao eksploziva dovoljno za raznijeti zgradu

Ona je objasnila kako su ova uhićenja i zapljena naoružanja dio ranije započete akcije 'Zapad' koju radi razbijanja nelegalne trgovine oružjem zajednički provode policije Slovenije, Hrvatske, Francuske, Austrije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Ranije je u policijskoj akciji 'Zapad' uhićeno i zadržano u pritvoru šest osoba, a za dvojicom koji borave u Francuskoj raspisana je tjeralica. 

Prema prijašnjim policijskim izvješćima među šestoricom ranije uhićenih dvojica su državljani Slovenije te četiri državljana BiH, dok su od dvojice koji borave u Francuskoj i za kojima je raspisana tjeralica - jedan državljanin Hrvatske, a jedan BiH.