Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar sigurnosti potvrdio

BiH: Troje uhićenih zbog napada na Vučića u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri osobe uhićene su u utorak kod Tešnja u središnjoj Bosni pod sumnjom da su sudjelovale u napadu na predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. srpnja, prenijeli su lokalni mediji u BiH.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), čiji pripadnici po nalogu Tužiteljstva BiH prikupljaju dokaze o izgredu u Srebrenici, navodno su priveli Almira Merdića te još dvije osobe čiji identitet nije poznat.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Slika nije dostupna Nakon '10 koraka unazad' Izetbegović: Rado ću ići u Beograd, moramo graditi trajni mir

Merdića se ranije dovodilo u vezu s napadom na Vučića nakon što su objavljene fotografije na kojima se vidi kako on, odjeven u crnu majicu i s crnom beretkom na glavi, iz mase zamahuje prema srbijanskom premijeru dok ga osiguranje izvodi iz kruga memorijalnog centra u Potočarima.

Vučić: Danas imam samo jedan strah

SIPA nije službeno potvrdila uhićenje, no ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je za portal Klix kazao kako je Merdić jedan od onih koji su pod istragom.

"U dosadašnjoj istrazi imamo ozbiljne pomake i identificirali smo moguće počinitelje, koji su, najvjerojatnije, kao skupina organizirali napad na Vučića. Među njima je i Merdić. Mislimo da već sad imamo dovoljno informacija za ozbiljnu istragu i procesuiranje počinitelja", kazao je ministar Mektić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene