Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik ravnatelja Granične policije (GP) Bosne i Hercegovine Vahid Alagić suspendiran je s dužnosti jer je protiv njega otvorena istraga pod sumnjom da je počinio ratne zločine, a suspendirano je još 12 graničara no oni se sumnjiče da su počinili kazneno djelo zloporabe službenog položaja i ovlasti, potvrdila je Uprava GP BiH.


U priopćenju se navodi da je istodobno protiv tog visokog policijskog dužnosnika pokrenut i stegovni postupak zbog sumnje da je "narušio ugled policijskog tijela".

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Nakon tri tjedna zatišja opet raste broj novih slučajeva, potvrđeno ih više od 700: "Ima dosta težih kliničkih slika" Pfizerovo cjepivo, ilustracija BiH treba stići ukupno 2,13 milijuna doza cjepiva: Prva pošiljka je već najavljena

Tužiteljstvo BiH nije potvrdilo zbog čega se Alagić sumnjiči no
lokalni mediji u BiH navode da je on zajedno s još jednim pripadnikom Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) te Obavještajno-sigurnosne službe (OSA) osumnjičen za zločine protiv osoba srpske nacionalnosti počinjene tjekom rata na području općine Konjic.

Uprava Granične policije BiH u petak je također objavila da je osim Alagića suspendirano još 12 graničara no oni se sumnjiče da su počinili kazneno djelo zloporabe službenog položaja i ovlasti.

Ti su policajci do suspenzije radili na graničnom prijelazu Doljani kod Metkovića.

Tereti ih se da su zajedno s nekim carinicima i špediterima kao organizirana kriminalna skupina omogućili uvoz i registraciju većeg broja automobila bez plaćanja carinskih pristojbi.

Istraga o tom slučaju otvorena je prije pune tri godine i još traje a policajci ostaju pod suspenzijom do njezina okončanja odnosno do okončanja mogućeg kaznenog postupka.