Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stan dodijeljen udovici

BiH: Riješen višegodišnji stanarski spor kardinala Puljića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je odlučila dodijeliti stan Emini Smajović, koja je do sada imala stanarsko pravo nad dijelom stambenog prostora u sjedištu Nadbiskupskog ordinarijata Vrhobosanskog u Sarajevu.

Time je riješen višegodišnji sudski spor zbog kojeg je gotovo deložiran kardinal Vinko Puljić iz dijela zgrade u kojoj živi i radi. Vladin ured za odnose s javnošću priopćio je kako je odlučeno da se Emini Smajović u vlasništvo dodjeljuje stan od 60 četvornih metara u sarajevskom naselju Grbavici.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

>> Kardinal Puljić će se fizički oduprijeti deložaciji

Upisom prava vlasništva u zemljišnu knjigu na sudu Emini Smajović prestat će stanarsko pravo nad stanom koji je sastavni dio rezidencije vrhbosanskog nadbiskupa, stoji u vladinoj odluci. Emina Smajović udovica je Fadila Smajovića, koji je prije rata dobio stanarsko pravo na stan u nadbiskupskom ordinarijatu. Obitelj Smajović je na početku rata izbjegla iz BiH, a nakon rata na temelju zakona u BiH tražila je i sudskom odlukom dobila povrat prava na stan u sastavu rezidencije kardinala Puljića.

Sve žalbe iz nadbiskupskog ordinarijata na takvu sudsku odluku su odbačene unatoč činjenici da prijeporni stan nikada nije ni nacionaliziran, a dokazano je i kako je zapravo služio da policija u bivšoj državi prisluškuje razgovore koje su vodili svećenici. Na temelju pravomoćne sudske presude bila je naložena i deložacija iz prijepornog stana kako bi se u nj mogli vratiti članovi obitelji Smajović. Oni su naposljetku pristali na nagodbu koja je i provedena vladinom odlukom o dodjeli zamjenskog stana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene