Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija

BiH: Policija razbila lanac automafije, brojna uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Bosni i Hercegovini provela je veliku akciju uhićenja pripadnika organizirane kriminalne skupine koja se bavila krađom i preprodajom automobila.

Policija je u BiH uhitila jedanaest osoba za koje se sumnja da se radi o organiziranoj automafiji te je zaplijenjen veliki broj ukradenih vozila čija se vrijednost procjenjuje na više milijuna maraka, u policijskoj akciji koja je u nedjelju provedena širom BiH, priopćili su iz Tužiteljstva BiH koje je naložilo akciju te iz državne policijske agencije SIPA-e.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

 

>> Najveća združena postdejtonska akcija u BiH

U akciji naziva Trebević pripadnici SIPA-e uz potporu drugih policijskih agencija uhitili su šest osoba iz Gruda i Mostara, a na području Sarajava, istočnog Sarajeva i Zvornika uhićeno je još pet osoba.

'Oni se sumnjiče da su kao članovi organizirane kriminalne skupine sudjelovali u krađi i preprodaji skupocjenih automobila', priopćili su iz SIPA-e.

Pronađeno je i privremeno oduzeto više ukradenih vozila, od kojih je jedno u voznom stanju. Pretresom su otkriveni i krivotvoreni dokumenti za vozila te dvije automatske puške i određena količina streljiva.

Akcija je izvedena po nalogu Tužiteljstva i Suda BiH, a u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Županije Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i MUP-a Zapadno-hercegovačke županije. Nakon predaje uhićenih, Tužiteljstvo BiH će zatražiti određivanje pritvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene