Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Policija obavila premetačinu kuće Karadžićeva vozača i zaštitara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici postrojbe za posebnu istragu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske su u prijepodnevnim satima, prema nalogu državnog Suda BiH, obavili premetačinu stana Save Regoje u Doboju i kuće Predraga Blagojevića u Bjeljini, zbog sumnji da su dio mreže pomagača optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića, priopćio je MUP RS-a.

Regoja, koji je svojedobno bio Karadžićev vozač, lokalnim je medijima izjavio kako je iz njegova stana u Doboju policija odnijela nekoliko video kaseta, mobilni telefon i dio njegove osobne dokumentacije.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" SDA (Foto: AFP) REPOVI IZBORA Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću

Blagojević, koji je tijekom rata bio dio Karadžićevog osobnog
osiguranja, rekao je kako je policija iz njegove kuće u Bjeljini
odnijelo računalo, telefon i diskete.

Regoja i Blagojević sumnjiče se da su dio mreže koja prikriva
optužene za ratne zločine, a vlasti u BiH, kao i međunarodne vojne snage u toj zemlji, poduzimaju stalne mjere kako bi se njihove aktivnosti onemogućile i prikupili dokazi koji bi mogli pomoći privođenju optuženika koji su još uvijek na slobodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene