Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prevarant iz BiH pokušao je prevariti lokalnu agenciju za iznajmljivanje vozila koristeći pri tom identitet gradonačelnika New Yorka.


Prevarant iz Bosne i Hercegovine došao je na originalnu ideju kako obmanuti lokalnu agenciju za iznajmljivanje vozila koristeći pri tom ni manje ni više nego identitet gradonačelnika New Yorka Michaela Bloomberga a pokušaj prijevare otkriven je u zadnji trenutak zahvaljujući sumnjičavosti vlasnika agencije, prenosi u srijedu saajevski 'Dnevni avaz'.

Vezani članci Koronavirus u BiH U Bosni i Hercegovini potvrđeno još 327 novih slučajeva, preminulo šestero ljudi Granični prijelaz s Bosnom i Hercegovinom Bosna i Hercegovina otvorila granice za strance, ali bez testa mogu ući samo državljani dviju susjednih zemalja

Eldin Komad koji ima podeblji policijski dosje zbog niza prijevara počinjenih u prošlosti pronašao je na internetu presliku vozačke dozvole koja glasi na ime newyorškog gradonačelnika te ju je skenirao i priložio uz zahtjev za najam vozila kod agencije 'GD marketing'.

>> Bloomberg: 'Ako ste prosječan učenik, zaboravite fakultet i postanite vodoinstalater'

Predstavljajući se kao Nermin Salihović, zaposlenik Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Komad je automobil 'Golf VI' za gradonačelnika Bloomberga pokušao unajmiti na čak 72 dana.

Uz to je priložio skenirane preslike putovnica dvojice američkih državljana kao navodnih dodatnih korisnika vozila a te je dokumente također pronašao na internetu.

Vlasnik agencije Sanjin Golub postao je sumnjičav nakon prvog susreta s Komadom kada se ispostavilo da on traži da ugovor o najmu bude sačinjen na ime Nermina Salihovića a ne Bloomberga.

Golub je nakon toga nazvao i sjedište USAID-a u Sarajevu gdje su mu kazali da za Salihovića nikada nisu čuli. Pri tom su mu postavili i logično pitanje. 'Zar stvarno mislite da bi gradonačelnik New Yorka mogao biti odsutan 72 dana', poručili su Golubu iz USAID-a.

On je nakon toga pozvao policiju koja je predložila da se prevaranta kontaktira kako bi se s njim dogovorio susret te kako bi ga se uhitilo.Komad se međutim više nije javljao na mobilni telefon. 'Vjerojatno je shvatio da smo ga otkrili', zaključio je Golub. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook