Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preustroj Bosne i Hercegovine kroz uspostavu četiri teritorijalne jedinice u njoj najbolje je rješenje za tu zemlju, ocijenio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović u intervjuu banjalučkim 'Nezavisnim novinama' od ponedjeljka.


'Osobno mislim će to u konačnici biti jedino moguće. Uvjeren sam da je broj četiri sretan broj za BiH', kazao je Čović. On je kazao kako je jasno da provedba ovakvog koncepta ovisi o suglasnosti među zainteresiranim stranama u BiH, no i potpori međunarodne zajednice, koja opet ne želi imati 'supstitut tri nacionalne državice koje bi trebale činiti BiH, nego kompromis između onoga što se zove građansko i što se zove kolektivno'.

Nama je cilj u prihvatljivom vremenskom razdoblju osigurati izmjene Ustava BiH kako bi naredne opće izbore proveli po novoj strukturi koja daje europsku šansu BiH

Da bi se to provelo potrebno je uspostaviti jasnu strukturu države koja jamči njeno približavanje euroatlantskim integracijama, istaknuo je predsjednik HDZ BiH te dodao kako je dogovor o tome 'uvelike postignut' tijekom dosadašnjih pregovora s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem i predsjednikom Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradom Dodikom.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe"

'Nama je cilj u prihvatljivom vremenskom razdoblju... osigurati izmjene Ustava BiH kako bi naredne opće izbore proveli po novoj strukturi koja daje europsku šansu BiH', kazao je Čović. Također je izrazio uvjerenost kako će austrijski diplomat Valentin Inzko u ulozi novog Visokog predstavnika za BiH poduprijeti započeti pregovarački proces i doprinijeti bržem dogovaranju oko nužnih reformi.