Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Momir Savić

BiH: Pobjegao ratni zločinac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik vojske bosanskih Srba Momir Savić, koji je pravomoćno osuđen za ratne zločine pobjegao je i za njim je raspisana međunarodna tjeralica, potvrđeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Selma Hadžić iz ureda za odnose s javnošću bosanskohercegovačkog državnog suda izjavila je kako je pravosudna policija tražila Savića na adresi na kojoj je boravio u Višegradu kako bi mu uručila sudsku odluku o služenju zatvorske kazne. Savića međutim nisu pronašli.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

'Sud BiH za njim je raspisao tjeralicu', kazala je Hadžić. Momir Savić je presudom Suda BiH 17. svibnja pravomoćno proglašen krivim za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima na području Višegrada i osuđen na 17 godina zatvora.

Saviću je u drugostupanjskom postupku za godinu dana smanjena prvobitno izrečena zatvorska kazna. Nakon podnošenja žalbe na prvostupanjsku presudu sud je 17. prosinca 2009. godine uvažio i zahtjev obrane da se Savića do izricanja pravomoćne presude privremeno pusti na slobodu uz uvjet da ne napušta mjesto prebivališta. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene