Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši pripadnik vojske bosanskih Srba Momir Savić, koji je pravomoćno osuđen za ratne zločine pobjegao je i za njim je raspisana međunarodna tjeralica, potvrđeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.


Selma Hadžić iz ureda za odnose s javnošću bosanskohercegovačkog državnog suda izjavila je kako je pravosudna policija tražila Savića na adresi na kojoj je boravio u Višegradu kako bi mu uručila sudsku odluku o služenju zatvorske kazne. Savića međutim nisu pronašli.

Vezani članci Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović: ''Schmidt je Hrvatima omogućio da se održe iznad vode. Mogao je i više, ali ovo je dobar početak'' Andrej Plenković Plenković: ''Od vikanja i vrijeđanja, za što se zalagao Milanović, nema nikakve koristi''

'Sud BiH za njim je raspisao tjeralicu', kazala je Hadžić. Momir Savić je presudom Suda BiH 17. svibnja pravomoćno proglašen krivim za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima na području Višegrada i osuđen na 17 godina zatvora.

Saviću je u drugostupanjskom postupku za godinu dana smanjena prvobitno izrečena zatvorska kazna. Nakon podnošenja žalbe na prvostupanjsku presudu sud je 17. prosinca 2009. godine uvažio i zahtjev obrane da se Savića do izricanja pravomoćne presude privremeno pusti na slobodu uz uvjet da ne napušta mjesto prebivališta. (Hina)

 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju