Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija Fast

Pet Afganistanaca uhićeno u BiH u zajedničkoj akciji s hrvatskom policijom, sumnja se da su krijumčarili migrante

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet osoba osumnjičenih za organizirano krijumčarenje ilegalnih migranata uhitila je u utorak policija u Bosni i Hercegovini, u operaciji planiranoj s pravosudnim i policijskim tijelima Hrvatske, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH, koje vodi istragu.

Operaciju pod kodnim nazivom "Fast" Tužiteljstvo BiH koordiniralo je s USKOK-om i MUP-om Hrvatske, a osobe koje su osumnjičene za organiziranje krijumčarenja migranata državljani su Afganistana.

Pročitajte i ovo Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Dnevnik.hr) Dvoje strani državljani Uskok podigao optužnicu protiv sedmorice krijumčara migranata: Ilegalno prebacili najmanje 138 stranaca u Hrvatsku Bodljikava žica Komentirali predsjednik i premijer Nižu se reakcije na tvrdnje talijanskih obavještajnih službi: "Mene puno više zanima što će SOA procijeniti ..."

Dvojica osumnjičenih tijekom dana su uhićena na teritoriju Hrvatske.

Tijekom istrage je utvrđeno kako su svi oni, djelujući kao organizirana kriminalna skupina, zajedno s još nekim osobama prebacivali ilegalne migrante, uglavnom afganistanske državljane, najprije preko granice Srbije i BiH, a potom i u Hrvatsku.

Na taj je način granice ilegalno prešlo nekoliko desetaka migranata. Istraga o toj krijumčarskoj mreži trajala je mjesecima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene