Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je podignulo optužnicu za ratne zločine počinjene nad Hrvatima u središnjoj Bosni protiv nekadašnjeg pripadnika Armije BiH Jasmina Čolomana.


Kako je potvrđeno je iz sjedišta bosanskohercegovačkog državnog tužiteljstva, Čolomana (39), koji je uhićen u lipnju, tereti se za ubojstvo tri i ranjavanje deset osoba hrvatske nacionalnosti u Vitezu.

Vezani članci Zoran Milanović Tužiteljstvo BiH odgovorilo Milanoviću: "Jednako progonimo sve osumnjičene za ratne zločine" Bosna i Hercegovina Stroge sankcije urodile plodom: Zbog strogog zakona manje negiranja zločina iz proteklog rata u BiH

On je u vrijeme rata bio pripadnikom Sedme muslimanske brigade Armije BiH. Istragom je utvrđeno kako je 24. travnja 1993. u mjestu Počulice u općini Vitez pokušao provaliti u zatvor u kojemu su bili zatočeni Hrvati.

BiH: Ustavni sud žrtva predizbornih nadmetanja?

Stražar angažiran na osiguranju odbio ga je pustiti u zatvor, no Čoloman je nakon toga kroz zatvorena vrata pucao iz strojnice pri čemu je ubio troje, a ranio devet zatočenika.

Optužnica ga tereti se da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook