Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BIH: Oduzeto državljanstvo za 613 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno povjerenstvo za reviziju odluke o naturalizaciji stranih državljana u BiH donijelo je odluku o oduzimanju bosanskohercegovačkog državljanstva za 613 osoba, dok je za 530 osoba utvrdilo da ne postoje razlozi za oduzimanje državljanstva, potvrdio je u petak Ured za informiranje Vijeća ministara BiH.

Među osobama kojima je oduzeto bosnakohercegovačko državljanstvo najviše ih je iz Turske - 137, slijede 63 osobe iz Egipta, 49 iz Sirije, 44 iz Sudana, 39 iz Tunisa, 37 iz Alžira, 26 iz Jordana i 23 iz Rusije, navodi se u izvješću Državnog povjerenstva za reviziju odluke o neturalizaciji stranih državljana u BiH, koje je u četvrtak usvojilo Vijeće ministara BiH. 

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

Objašnjeno je kako su ovo najnoviji podaci o radu ovog Povjerenstva te da je riječ o oduzimanju bosanskohercegovačkog državljanstva stranim državljanima do 31. srpnja ove godine.

U posljednjih godinu dana međunarodna je zajednica pojačala pritiske na vlasti u BiH da se oduzmu bosanskohercegovačka državljanstva strancima koji bi mogli predstavljati sigurnosnu, odnosno terorističku prijetnju. 

Daytonskim sporazumom, potpisanim u studenom 1995. godine, predviđeno je da bošnjačko političko vodstvo u roku od šest mjeseci iz BiH makne sve mudžahedine koji su tijekom rata došli u BiH. No, ta odredba Daytonskog sporazuma do današnjeg dana nije u cijelosti provedena što izaziva nervozu međunarodne zajednice. 

Nedavno je objavljena video snimka sastanka nekadašnjeg (ratnog) zapovjednika Armije BiH generala Rasima Delića s mudžahedinskom postrojbom kojoj je on, prema toj snimci, zahvalio na pomoći u pobjedi islama na ovim prostorima. Generalu Deliću Haaški tribunal sudi po optužnici kojom ga se tereti za ratne zločine nad Hrvatima i Srbima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene