Obilna kiša pokrenula je klizište u općini Vogošće zbog čega se u četvrtak navečer srušilo nekoliko kuća i ozlijeđeno više osoba.


Uspijete li svojim fotoaparatima uhvatiti prizore oluje, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, no, pritom nikako nemojte ugrožavati vlastitu sigurnost!

Načelnik te rubne sarajevske općine Edin Smajić, izjavio je kako je klizište uništilo najmanje osam obiteljskih kuća. Iz sarajevskog Kliničkog centra potvrdili su da su liječničku pomoć zatražile dvije osobe.

Vezani članci Sebija i Bakir Izetbegović Izetbegovići postali glavno pitanje u BiH: Supruga utjecajnog političara falsificirala doktorat, a on preko reda sredio cjepivo sestri i zetu? Slika nije dostupna DRAMATIČNE SNIMKE IZ ZRAKA POPLAVLJENE BiH

Tamošnje stanovništvo strahuje da klizište prijeti desecima stambenih objekata. Gotovo dvije trećine BiH ugroženo je poplavom zbog kiše koja pada više od 48 sati.

Stravičan prizor urušavanja kuća snimljen je u mjestu Svrake. Mještani su u šoku, a upomoć su poslane spasilačke službe, vatrogasci i ekipe civilne zaštite. U niže priloženom videu možete pogledati dramatičan trenutak u kojem klizište ruši kuću, a šokirani mještanin povikuje "Ode mi sve!".

Osim u Svrakama, pokrenuto je klizište i u još nekoliko sarajevskih naselja, prenosi klix.ba.

KAOS U BiH: Spašavana samohrana majka zarobljena u kući s bebama!

VIDEO Rijeka nosi sve pred sobom: Građani u šoku promatrali sudar mostova

Na području Bosanske Kostajnice pokrenula su se dva klizišta. Ugroženo je desetak kuća. Zoran Kos, šef odsjeka CZ Bosanska Kostajnica izjavio je da je klizište stvorilo krater širine 50 i dužine 30 metara, prenosi Dnevni Avaz.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sinoć je posjetio središte za krizne situacije pri Ministarstvu sigurnosti BiH i stanje ocijenio jako lošim. "Tisuće ljudi su životno ugroženi. Ovo su najteže poplave", kazao je Izetbegović.

Gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović upozorio je kako se plavni val premješta i prema tom gradu gdje vodostaj Vrbasa naglo raste i prijeti naseljima.

Zbog alarmatnog stanja Hrvatska je odlučila u BiH poslati helikopter s posadom obučenom za pomoć u spašavanju i posebne ekipe hrvatske Gorske službe spašavanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook