Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na drugom mjestu

BiH na listi 'Zastrašujućih zemalja koje morate posjetiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki magazin 'AskMen' objavio je listu 'Zastrašujućih zemalja koje morate posjetiti', a na nju je svrstao i nama susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Naši susjedi su se na listi 'Zastrašujućih zemalja koje morate posjetiti' našli na drugom mjestu. Ispred njih je tek azijska država Mianmar. 'Kada većinu ljudi zamolite da vam predstave svoju sliku Bosne, velike su šanse da će ona biti sastavljena od prizora vijesti CBS-a iz ranih devedesetih, kao razrušeni, blatnjavi pejzaž...', piše novinar Adam Hodge.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

'I danas međunarodni ugled Bosne pati zbog tih slika, od prije 20 godina', stoji u opisu BiH. 'Bosna je Europa od prije 20-30 godina, prije nego što je turizam zagadio parkove na ostatku kontinenta. U prelijepim, ali rijetko posjećivanim bosanskim nacionalnim parkovima, poput Kozare, možete pješačiti, voziti bicikl i skijati', stoji u članku objavljenom u 'AskMen'.

>> Josipović u BiH: Moramo se pripremiti na dobru suradnju i kad RH uđe u EU

'Ne dajte se zavarati, Bosnu je oblikovao rat. Tu je počeo Prvi svjetski rat, a granate su napravile ožiljke koji i dan danas obilježavaju većinu gradova u kozmopolitskom Sarajevu. Rezultat svega toga je mjesto protkano nevjerojatnom i živom povijesti. Ali, jedno od najugodnijih iznenađenja koje ćete doživjeti je kuhinja - u Bosni se kuhaju neka od najboljih jela u Europi', napominje časopis.

Osim BiH i Mianmara, na listi se nalaze Armenija, Uganda, Kolumbija, Indonezija, Iran, Pakistan, Kuba i Etiopija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene