Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti opasnost

BiH: Ministar upozorava na manjak policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović upozorio je kako u njegovoj zemlji nema dovoljno policije koja bi učinkovito nadzirala sigurnost granica dodajući kako stoga prijeti opasnost od nekontroliranog priljeva ilegalnih imigranata iz rizičnih država.

U intervjuu koji je u petak objavilo sarajevsko Oslobođenje Ahmetović je kazao kako je revizija stanja u policijskim agencijama pokazala da granična policija BiH neće biti u stanju osigurati na odgovarajući način granicu s Hrvatskom kada ona 2013. godine uđe u punopravno članstvo Europske unije.

'Hrvatska ima dvije tisuće policajaca na granici s BiH a BiH ima ukupno dvije tisuće policajaca', pojasnio je Ahmetović ističući kako uz to u ovoj godini zbog proračunskih ušteda nije predviđeno zapošljavanje niti jednog novog policajca.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo" Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!"

Nema policajaca za granične prijelaze

'Predviđene su stavke (u proračunu) za izgradnju graničnih prijelaza a nemamo policajaca koji će raditi na graničnim prijelazima', kazao je Ahmetović. Ustvrdio je kako su čelni ljudi svih policijskih agencija u BiH već dali primjedbe na predviđena izdvajanja iz proračuna iz kojih je razvidno da bi zbog planiranih ušteda mogla biti narušena sigurnost u BiH.

Uz pojačani priljev ilegalnih imigranata iz država poput Pakistana i Afganistana koji je u BiH već registriran, u Sarajevu strahuju i od dolaska novih azilanata s kriznih područja Azije i Bliskog istoka koji bi se preko BiH pokušali domoći Hrvatske odnosno EU. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene