Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićena dvojica pomagača

BiH: Jašarević ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine odbio je u subotu zahtjev obrane za puštanjem iz pritvora islamskog fanatika Mevlida Jašarevića, koji je potkraj listopada pucao na zgradu veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu te pri tome ranio jednu osobu.

Kako je za medije u BiH izjavio Jašarevićev odvjetnik Senad Dupovac i dalje ostaje na snazi rješenje Suda BiH kojim mu se određuje jednomjesečni pritvor. Zbog istražnih radnji Jašareviću su onemogućeni kontakti, uključujući i njegovu obitelj. Sud BiH odbio je njegovo puštanje iz pritvora zbog težine kaznenog djela i mogućeg ponavljanja, kao i bijega te utjecaja na svjedoke i zataškavanja dokaza.

U međuvremenu su uhićeni Dino Pečenković i Munib Ahtemspahić, kojima je također određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su pomagali Mevlidu Jašareviću u izvođenju terorističog napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Jašarević, Pečenković i Ahtemspahić su sljedbenici vehabijskog, radikalnog islamskog pokreta čije je jedno od sjedišta u Gornjoj Maoči kod Brčkog, a koji zagovara nasnošljivost prema pripadnicima drugih naroda i religija.

Napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu istražuje i posebni tim američkog FBI-a koji je početkom tjedna stigao u Bosnu i Hercegovinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene